Houthaarden

Haarden Rommelaere biedt u een keur aan mooie en hoog kwalitatieve houthaarden aan. Aan de hand van uw wensen en afhankelijk van de ruimte waarin u de haard wil plaatsen, zoeken we naar een perfect model. Daarbij houden we telkens rekening met uw budget.

Voor de finishing touch zorgen trouwens onze houtmanden, die meestal met wieltjes zijn uitgerust en dus makkelijke te verplaatsen zijn. Onze lederen modellen bieden dan weer een ruime variatie aan kleuren.

Waarom kies ik voor een houthaard?

Aardgas en elektriciteit worden duurder. Stoken op hout biedt een goedkoper alternatief om bij te verwarmen. De nieuwe generatie houthaarden zijn bovendien zachter voor het milieu. Met een klein budget is een houtkachel dan weer de ideale oplossing om sfeer in huis te brengen.

Welke vermogen moet mijn houthaard hebben?

Voor elke ruimte is er een geschikt toestel. Houthaarden met een sterk vermogen in een kleine ruimte zullen bijvoorbeeld nooit voluit kunnen branden. Daarom informeren we altijd eerst waar u de kachel wil plaatsen.

Welk hout kan ik verbranden?

Beuk, es en eik zijn uitstekende houtsoorten om te verbranden. Beuk en es geven een dynamisch vuurbeeld, eik zorgt voor een rustig vuurtje.

Bij elke houtsoort is het wel van belang dat u droog hout gebruikt. In de regel mag uw hout een vochtigheidsgraad van maximum 20 % hebben. Want vochtig hout zorgt voor veel rook en weinig vlammen. Op die manier wordt de ruit van uw houthaard snel vuil. Bovendien geeft vochtig hout weinig warmte af.

Meer info over de houthaarden van Rommelaere?